Jordgubbssnäckor!

Hej Allesammans.
Igår bakade jag igen. Då blev det jordgubbssnäckor. Riktigt goda och saftiga bullar.
Kommer en bild på dem:



Sugen på att baka dessa? Här kommer receptet: 

Jordgubbssnäckor
Bullar med jordgubbsfyllning.

Ingredienser
25 gram jäst
2,5 dl mjölk, 37 grader
75 gram smör eller margarin, rumsvarmt
0,5 dl socker
1 krm salt
7 dl vetemjöl, ca

Fyllning
100 gram smör eller margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl skivade färska jordgubbar, ca 200 g

Pensling och garnering
1 st uppvispat ägg
hackad mandel

Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten

Instruktioner

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.

2. Klicka ner det rumsvarma smöret och tillsätt därefter sockret och saltet.

3. Blanda ner ca 5 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en lös men slät deg. Täck bunken med en bakduk och låt vila ca 30 minuter.

4. Gör fyllningen medan degen vilar: Blanda matfett, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Skiva jordgubbarna.

5. Tillsätt det sparade mjölet till degen och arbeta den blank och smidig. Stjälp ut den på mjölat bakbord och kavla ut en rektangel. Bre ut fyllningen jämnt och rulla samman.

6. Skär rullen i bitar. Lägg bullarna i formarna (amerikanska muffinsformar) med snittytan upp och stick ner några jordgubbsskivor i varje. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.

7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

9. Blanda samman florsockret och vattnet till en slät glasyr och ringla över bullarna när de svalnat.

Receptet är skapat av: Bighappy

För mer inspiration och tips på liknande recept, visa detta recept på Kokaihop. Vill du också ha över 16.000 recept tillgängliga direkt i din telefon? Klicka här för att läsa mer om vår iPhone-applikation (eller sök på "kokaihop" i AppStore).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0